Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Strömmingslåda | ||
0,5 st | Purjolök | |
1 msk | Smör | |
500 g | Potatis Fast | |
150 g | Kantareller | |
400 g | Strömming | |
75 g | Riven Västerbottensost | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Isbergssallat |
Strömmingslåda: Sätt ugnen på 200 grader och koka potatis.
Rensa kantarellerna och stek dem sedan gyllenbruna i en stekpanna med smör. Krydda med salt.
Skär potatisen i tjocka skivor. Skölj purjolöken noggrant och strimla den sedan. Skölj och hacka persiljan fint. Krydda filéerna med salt och peppar och rulla ihop dem till små rullar. Varva potatis, purjolök, strömmingsrullar, kantareller, persilja och det mesta av osten i en ugnsform. Häll över grädden och toppa med det sista av osten.
Ställ in formen i mitten av ugnen och låt den stå i cirka 30 minuter eller tills osten har fått en fin, gyllenbrun färg. Låt gärna stå under folie i 10 minuter före servering.
Servera med sköljd och strimlad sallad.
Näringsvärde: Kcal: 806 Fett: 37 g Protein: 24 g Kolhydrater: 89 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt