Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
300 g | Marshmallows | |
100 g | Popcorn | |
4 msk | Smör |
Mikra 100 g popcorn enligt anvisningen på paketet. Lägg dem i en stor skål. Om du använder färdiga popcorn behöver du ca 2 liter.
Smält 2 msk smör på svag värme i en kastrull. Lägg i marshmallowsen och rör hela tiden tills de smält. Ringla blandningen över popcornen och rör försiktigt så att allt blandas. Låt vila 5–10 minuter, tills det svalnat, men inte längre – då stelnar det.
Smörj in dina handflator med en klick smör, så att inte smeten fastnar på dina händer.
Forma bollar av popcornen. Stick i en glasspinne eller träsked i varje boll. Rulla eller doppa dem i hackad choklad, hackade nötter eller strössel medan de fortfarande är kladdiga. Ställ dem att torka i ett glas eller en burk i minst 10 minuter. Förvara i kylen om du inte äter dem direkt.
2 Mini Marshmallows 150g Dazzley
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla