Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfri Kikärtspasta
Kokbok

Glutenfri Kikärtspasta

1 tEnkelt
250,85 kr
4 portioner6,14 kr per portion
En fyllig och smakrik pasta som passar till det mesta. Kikärtsmjöl är dessutom rikt på protein.

85 gPotatismjöl
85 gMajsmjöl
1 stÄgg
1 tskSalt Fint
1 tskFiberhusk
65 gKikärtsmjöl
2 mskOlivolja
4 mskVatten
Instruktioner
1

Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt ett helt ägg, två äggulor, olivolja och vattnet och arbeta till en deg för hand eller med hjälp av en maskin. Knåda degen ett par minuter tills den känns smidig.

2

Plasta in degen och låt den vila 30 min i rumstemperatur.

3

Kavla degen till valfri pastasort.

4

Vik samman degen och kör igenom den flera gånger på varje tjocklek i maskinen. Du kan även kavla pastan för hand, var då noga med att få den riktigt tunn.

Bild:

Christina Sundien