Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Vatten | |
4 dl | Strösocker | |
2 st | Ägg | |
1 krm | Hushållsfärg Röd | |
1 krm | Hushållsfärg Gul | |
2,5 msk | Gelatinpulver | |
1 krm | Hushållsfärg Grön | |
1 dl | Florsocker | |
1 st | Bakplåtspapper |
Lägg bakplåtspapper på en plåt och pudra över 1 dl florsocker.
Vispa ihop gelatinpulver och vatten i en skål.
Vispa äggvitorna fluffigt och fast.
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Koka till lösningen är 125 grader, ca 10 min. Tillsätt gelatinet i sockerblandningen och vispa ihop tills all gelatin smält.
Häll gelatinblandningen i en tunn stråle till äggvitesmeten under vispning med elvisp. Vispa sedan på högsta hastighet tills smeten svalnat, ca 5 min.
Dela upp smeten i tre skålar. Tillsätt några droppar karamellfärg i respektive bunke så att du får tre färger av smeten.
Häll respektive smet i varsin spritspåse och spritsa ut långa rader på plåten med bakplåtspapper av respektive färg. Pudra över 0,5 dl florsocker och låt stå framme i rumstemperatur över natten.
Klipp marshmallowslängderna i mindre bitar och förvara i en lufttät burk.
Recept & styling: Carina Hejde
Bild:
Nurlan Emir
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado