Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Aubergine | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
2 st | Morötter | |
1 tsk | Vitlökspulver | |
1 dl | Bjäst | |
4 dl | Krossade Tomater | |
50 g | Körsbärstomater | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Röd Currypasta | |
0,5 dl | Pinjenötter | |
1 st | Gul lök | |
4 dl | Matvete | |
2 dl | Persilja - färsk | |
0,5 tsk | Salt Fint |
Koka upp matvete enligt instruktionerna på paketet. Ställ sedan åt sidan.
Sätt ugnen på 180°C. Dela auberginer på längden. Gröp ur fruktköttet med en kniv och lämna ca 1 cm på alla sidor.
Fräs lök, morötter och kryddor i någon minut tills löken blir blank och mjuk. Tillsätt det urskrapade aubergineköttet och stek i ytterligare 2 minuter.
Tillsätt kokt matvete, krossade tomater och bjäst och blanda väl. Fyll auberginerna med blandningen, toppa med pinjenötter och baka i ugnen i ca 30 minuter.
Servera varm med färska cocktailtomater, hacka persiljan och strö den över.
Bild:
Sofia von Porat
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitlökspulver 49g Santa Maria
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt