Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 l | Matolja | |
1 kg | Potatis Mjölig | |
1 tsk | Salt Fint |
Skala potatisen, alternativt spara skalet i ändarna, och skär den i stavar. Häll oljan i en stor gryta. Oljan ska max nå upp till hälften, annars kan det koka över.
Lägg ner potatisstavarna i den kalla oljan och sätt plattan på högsta temperatur. Låt oljan koka upp och låt sedan pommes fritesen puttra där i cirka 15 minuter utan att röra om.
Rör sedan om med en hålslev eller en stekspade i metall. Skrapa loss eventuell potatis som fastnat på botten. Fortsätt att fritera tills potatisen fått fin färg, cirka 5–10 minuter.
Lyft ur pommes fritesen med hjälp av en hålslev och lägg upp dem på galler med tidningspapper eller bakplåtspapper under. Salta och servera.
Receptet kommer från boken "My Fryday" (Massolit förlag) och är skriven av Ylva Porsklev.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt