Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Aubergine | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Aubergine | |
1 msk | Olivolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt Fint | |
Potatissallad | ||
450 g | Blomkål Färsk, (1 st) | |
3 msk | Olivolja | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
250 g | Sparris Färsk | |
50 g | Grana Padano | |
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Basilika - färsk | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Gurka | |
500 g | Färskpotatis | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Aubergine: Skölj auberginen och skär den i långa stänger. Lägg dem i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök. Gnid in auberginestängerna i vitlök och olja och krydda med lite salt och peppar. Grilla i ugnen ca 15-20 min.
Potatissallad: Skölj potatisen och dela den på mitten eller i kvartar om de är stora. Koka i saltat vatten. Ta bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i ca 3 bitar. Tillsätt sparrisbitarna till potatisvattnet den sista minuten. Sila av vattnet och spola potatis och sparris i kallt vatten så att koktiden avstannar. Lägg upp i en skål.
Skölj och skiva blomkålen tunt. Skölj och skär gurkan i halvmånar och skölj och halvera tomaterna. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Blanda alltsammans med potatis och sparris.
Skölj och finhacka gräslök och basilika och tillsätt i skålen. Tillsätt olja, balsamvinäger samt salt och peppar efter smak. Riv grana padano grovt och tillsätt till salladen.
Servera potatissalladen med grillad aubergine.
Näringsvärde: 508 Kcal, 21 g Protein, 23 g Fett, 48 g Kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1