Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tzatziki | ||
| 1 klyfta | Vitlök Färsk | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 1 st | Vanliga Tomater | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 2 krm | Salt | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Couscous | |
| 125 g | Sockerärta Färsk | |
| Biffar | ||
| 1 msk | Vatten | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 100 g | Parmesanost | |
| 2 msk | Majsstärkelse | |
| 30 g | Basilika - fryst | |
| 1 tsk | Salt | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Ägg | |
| 780 g | Kikärtor Kokta | |
Tzatziki: Skölj grönsakerna och skala vitlöken. Ta bort kärnhuset ur tomat och paprika och gröp ur det vattniga ur gurkan. Skär grönsakerna i tärningar. Blanda grönsakstärningarna i en skål och pressa i vitlök. Tillsätt yoghurten och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Tillbehör: Koka gryn efter anvisningar på förpackningen.
Biffar: Riv parmesanosten fint på ett rivjärn. Sila av kikärtorna och skölj dem i kallt vatten.
Mixa samman kikärtorna tillsammans med parmesan, basilika, ägg, maizenamjöl, vatten, salt och peppar i en matberedare till en jämn smet. Forma biffar och lägg på en tallrik.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor ca 3- 4 min.
Tillbehör: Förväll sockerärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Häll av vattnet och servera till biffarna, tzatzikin och det nykokta grynet.
Näringsvärde: 675 KCAL 35 G PROTEIN 26 G FETT 63 G KOLHYDRATER
Bild:
Sanna Livijn Wexell

189,50 kr /kg

44,50 kr /kg

73,90 kr /kg

109,50 kr /kg

70,19 kr /kg

1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
51,90 kr /kg

246,33 kr /kg

473,00 kr /kg

279,00 kr /kg

4,20 kr /st

50,00 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

57,38 kr /kg
