Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tzatziki | ||
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 st | Vanliga Tomater | |
1 st | Röd Paprika | |
0,5 st | Gurka | |
2 krm | Salt Fint | |
Tillbehör | ||
3 dl | Couscous | |
125 g | Sockerärta Färsk | |
Biffar | ||
1 msk | Vatten | |
2 msk | Olivolja | |
100 g | Parmesanost | |
2 msk | Majsstärkelse | |
30 g | Basilika - fryst | |
1 tsk | Salt Fint | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Ägg | |
780 g | Kikärtor Kokta |
Tzatziki: Skölj grönsakerna och skala vitlöken. Ta bort kärnhuset ur tomat och paprika och gröp ur det vattniga ur gurkan. Skär grönsakerna i tärningar. Blanda grönsakstärningarna i en skål och pressa i vitlök. Tillsätt yoghurten och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Tillbehör: Koka gryn efter anvisningar på förpackningen.
Biffar: Riv parmesanosten fint på ett rivjärn. Sila av kikärtorna och skölj dem i kallt vatten.
Mixa samman kikärtorna tillsammans med parmesan, basilika, ägg, maizenamjöl, vatten, salt och peppar i en matberedare till en jämn smet. Forma biffar och lägg på en tallrik.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor ca 3- 4 min.
Tillbehör: Förväll sockerärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Häll av vattnet och servera till biffarna, tzatzikin och det nykokta grynet.
Näringsvärde: 675 KCAL 35 G PROTEIN 26 G FETT 63 G KOLHYDRATER
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini