Gå vidare till huvudinnehåll
Quinoaburgare med grillad majs och klyftpotatis
Mari Bergman

Quinoaburgare med grillad majs och klyftpotatis

40 minEnkelt
145,70 kr
4 portioner 25,06 kr per portion
Ett gott och lättlagat recept på quinoaburgare med grillad majs och klyftpotatis. Passar lika bra till stora som till små. Smaklig måltid! Tips, färdig rätt håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar.

Burgare
1 stVeggie burger mix
1 mskOlivolja
Potatis
2 stMajskolvar
1 tskBasilika - torkad
0,5 tskSalt
2 mskOlivolja
700 gPotatis Fast
Tillbehör
0,5 stGurka
200 gRöd Paprika
400 gPastasås Basilika
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skölj och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och tillsätt olja, salt och basilika. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen ca 30-35 min.

3

Skär varje majskolv i 4 bitar och lägg dem på plåten bland potatisen efter 20 min så att de får grillas ca 10 min i ugnen.

4

Burgare: Tillred burgarna enligt anvisning på förpackningen. Forma 4 st burgare och stek dem i olja ca 5 min på medelvärme på båda sidor.

5

Tillbehör: Värm tomatsåsen i en kastrull på spisen.

6

Skölj gurka och paprika och skär i stavar. Lägg upp i skålar. Servera quinoaburgarna med klyftpotatis, majs, tomatsås och grönsaker.

Näringsvärde: 567 kcal, 13 g protein, 22 g fett, 74 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist