Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Panering | ||
2 dl | Ströbröd | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
1 st | Ägg | |
Crab cakes | ||
0,5 dl | Koriander - färsk | |
1 st | Krabba | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Salt Fint | |
1 tsk | Chilipulver | |
2 st | Potatis Fast | |
2 tsk | Dijonsenap | |
2 msk | Majonnäs | |
1 msk | Potatismjöl | |
3 klyfta | Vitlök |
Skala potatisarna och dela varje potatis i fyra bitar.?
Koka bitarna mjuka tillsammans med skalade hela vitlöks- klyftor i cirka 15 minuter. Mosa sedan allt i en stor skål och låt svalna.
Rensa krabban och mosa krabbköttet i en annan skål. Rör ner senap, majonnäs, shichimi togarashi eller chilipulver, koriander, salt och peppar i potatisblandningen. Blanda sedan ner krabbköttet. Tillsätt potatismjöl om blandningen känns lös.
Ställ upp tre djupa tallrikar. Häll upp mjöl i den första. Vispa upp ägget i den andra och häll upp panko eller ströbröd i den tredje.
Forma smeten till runda kakor och vänd dem i mjöl, doppa dem därefter i ägg och vänd dem sedan i panko eller ströbröd. Lägg kakorna på ett fat och ställ in dem i kylen i cirka 30 minuter.
Hetta upp olja i en fritös eller kastrull (fylld till hälften) till 180 grader. Fritera krabbkakorna i omgångar i några minuter tills de blir gyllene. Låt dem rinna av på galler med tidningspapper under.
Servera med limeklyftor och citronmajonnäs.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt