Gå vidare till huvudinnehåll
Gravlax med basilikafrittata och ris & quinoa
Hemmakock

Gravlax med basilikafrittata och ris & quinoa

50 minEnkelt
372,10 kr
4 portioner 69,80 kr per portion
Gravlax med basilikafrittata och ris & quinoa

1 mskRapsolja
2 dlQuinoa
120 gSalladslök
2 dlBasmatiris
1 stSchalottenlök
0,5 krmSvartpeppar Malen
6 stÄgg
2 dlGravlaxsås
2 dlMatlagningsgrädde
0,5 krmSalt
250 gKörsbärstomater
1 stBasilika - färsk
300 gLax Gravad
Instruktioner
1

Värm ugnen till 125°.

Koka ris & quinoa i 12-15 minuter.

Vispa samman ägg, grädde, salt och svartpeppar. Tillsätt lökskivorna och basilikan. Gör en tjock pannkaka i en stekpanna. När smeten satt sig, ställ in pannan i ugnen och låt baka klart tills den stelnat ca 10 minuter. Låt riset svalna lite innan körsbärstomater och vårlöksstänger blandas i. Smaka av med lite olja, salt och peppar.

Dela frittatan i åtta lika stora delar. Serveras ljummen med gravlaxskivor och gravlaxsås.

För dekoration garnera gärna med färsk basilika.