Gå vidare till huvudinnehåll
Spenatpaj
Hemmakock

Spenatpaj

1 t 30 minEnkelt
236,30 kr
4 portioner 28,25 kr per portion
Spenatpaj

Tillbehör
600 gPrinskorv
Fyllning
2 stÄgg
2 dlKvarg 10 procent
3 stAnsjovisfiléer
2 stGelatinblad
1 stRödlök
150 gSpenat Hackad Fryst
200 gKavring
50 gSmör
Instruktioner
1

Smält smöret i en kastrull. Mixa brödet till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör hastigt ihop det till en smulig massa. Tryck ut brödmassan i botten på en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten i 5 minuter i en skål. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Värm hälften av kesellan i en kastrull på låg värme. Lägg i gelatinbladen och rör om tills de har smält. Tillsätt övriga ingredienser. Fördela fyllningen i pajformen. Låt stå i kylen 1 timme. Strö över lite färsk spenat eller grovhackad bladpersilja och servera till prinskorven.