Gå vidare till huvudinnehåll
Halstrad lax med penne och dillpesto
Hemmakock

Halstrad lax med penne och dillpesto

30 minEnkelt
480,65 kr
4 portioner 83,34 kr per portion
En mycket enkel och snabblagad vardagsrätt som får smak av hemlagad pesto gjord på dill, mandel och citron. Mandeln kan ersättas med till exempel solrostkärnor eller pinjenötter. Gröna ärter eller broccoli är gott att servera till.

150 gCitron, (1 st)
100 gPrästost, (1 dl)
1 stDill - färsk
400 gPenne
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
2 klyftaVitlök
600 gFärsk laxfilé
1 mskSmör
0,5 dlMandlar rostade
1 stPersilja - färsk
1,5 dlSolrosolja
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör eller lite olja och håll varmt fram till servering.

2

Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka dillen, persiljan och mandeln. Skölj citronen och finriv det yttersta skalet.

3

Mixa snabbt ihop dill, persilja, vitlök, mandel, solrosolja och prästost med en mixerstav eller i en matberedare. Tillsätt citronskalet och smaka av med salt och peppar.

4

Skär laxen i kuber, ca 3x3 cm. Salta och peppra.

5

Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Stek laxen i några minuter på varje sida.

6

Blanda ihop pastan med persiljepeston och servera tillsammans med laxen.