Gå vidare till huvudinnehåll
Kryddig färskost

Kryddig färskost

2 tEnkelt
103,25 kr
8 portioner 4,74 kr per portion
Smakrik färskost som är lika god till kex och knäckebröd, till att dippa grönsaker eller att ha som tillbehör till kräftskivan. Börja med att göra gräddfilsosten.

Kryddig färskost
0,5 tskDill - torkad
1 tskFänkål Krydda
0,5 tskPaprikakrydda
1 tskKummin
Färsk gräddfilsost
1 tskSalt
3,5 dlGräddfil
6,5 dlMellanmjölk
Instruktioner
1

Gräddfilsost: Koka upp mjölken på medelvärme i en kastrull. Sänk värmen, tillsätt gräddfil och salt och sjud varsamt under ständig omrörning, tills vätskan delar sig i ostmassa och vassle. Låt svalna.

Sila innehållet genom en ostduk ner i en stor skål för att samla vasslen. Låt silningen ta ca 2 timmar i rumstemperatur.

Kryddning: Mal alla kryddorna tillsammans i en mortel. Blanda med gräddfilsosten och salta efter smak. Förvara i kylskåpet.

Bild:

Max och Liz Haarala Hamilton