Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kryddig färskost | ||
0,5 tsk | Dill - torkad | |
1 tsk | Fänkål Krydda | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Kummin | |
Färsk gräddfilsost | ||
1 tsk | Salt Fint | |
3,5 dl | Gräddfil | |
6,5 dl | Mellanmjölk |
Gräddfilsost: Koka upp mjölken på medelvärme i en kastrull. Sänk värmen, tillsätt gräddfil och salt och sjud varsamt under ständig omrörning, tills vätskan delar sig i ostmassa och vassle. Låt svalna.
Sila innehållet genom en ostduk ner i en stor skål för att samla vasslen. Låt silningen ta ca 2 timmar i rumstemperatur.
Kryddning: Mal alla kryddorna tillsammans i en mortel. Blanda med gräddfilsosten och salta efter smak. Förvara i kylskåpet.
Bild:
Max och Liz Haarala Hamilton
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt