Gå vidare till huvudinnehåll
Grönkålschips med apelsindipp
Hemmakock

Grönkålschips med apelsindipp

20 minEnkelt
234,15 kr
4 portioner 42,03 kr per portion
Frasigt spröda och läckra blir dessa grönkålsblad när de rostas i ugn, ett perfekt alternativ till helgens mys. Blanda ihop en dipp och servera till chipsen med smetana, apelsin och lite hackad chili får du en frisk och fräsch kamrat till grönkålschipsen.

1 krmSalt
1 mskFlytande Smör
7,5 dlGrönkål
Apelsindipp
0,5 stChilipeppar Röd
2 dlSmetana
0,5 stApelsin
2 krmSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop dippen (både skal och saft av 1/2 apelsin). Lägg grönkålen på ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla över smör-&rapsolja och salta. Massera in det i grönkålen. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna. Servera med dippsåsen.