Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Våfflor | ||
3,5 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
4 dl | Mellanmjölk | |
2 msk | Lakritspulver | |
2 tsk | Bakpulver | |
1 msk | Strösocker | |
0,5 tsk | Salt | |
Topping | ||
200 g | Hallon Färska | |
2 dl | Vispgrädde |
Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker, lakritspulver och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och det smälta smöret.
Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smör.
Häll på 0,75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter. Vispa smeten mellan varje våffla eftersom mjölet sjunker till botten.
Servera med vispad grädde och blandat med hallon.
Näringsinnehåll per våffla: Kcal: 317, Protein: 5 g, Fett: 21 g, Kolhydrater: 25 g
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt