Gå vidare till huvudinnehåll
Lakritsvåffla med hallongrädde
Mia Troberg

Lakritsvåffla med hallongrädde

10 minEnkelt
129,40 kr
4 portioner 18,43 kr per portion
Ät våfflor året om, inte bara på våffeldagen! Fler våffelrecept: Frasvåfflor Per Morberg, Våfflor med vatten

Våfflor
3,5 dlVetemjöl
100 gSmör
4 dlMellanmjölk
2 mskLakritspulver
2 tskBakpulver
1 mskStrösocker
0,5 tskSalt
Topping
200 gHallon Färska
2 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker, lakritspulver och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och det smälta smöret.

2

Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smör.

3

Häll på 0,75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter. Vispa smeten mellan varje våffla eftersom mjölet sjunker till botten.

4

Servera med vispad grädde och blandat med hallon.

Näringsinnehåll per våffla: Kcal: 317, Protein: 5 g, Fett: 21 g, Kolhydrater: 25 g

Bild:

Susanna Livijn Wexell