Gå vidare till huvudinnehåll
Fikon med ricotta och honung
Kokbok

Fikon med ricotta och honung

10 minEnkelt
32,95 kr
6 portioner 3,35 kr per portion
Denna lilla enkla men genialiska dessert åt jag i Barcelona på restaurangen Bodega 1900 för några år sedan. Jag blev blixtförälskad, otroligt enkelt och ändå så smakfullt, vackert och gott. Att desserten är ganska lätt passar ju perfekt för en vardagskväll och man blir inte heller proppmätt vilket är toppen om man ska ut och dansa senare. Receptet kommer från boken ”Fest på 30 minuter” som är skriven av Jessica Frej. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Johanna Åkerberg Kassel.

200 gRicottaost
4 mskHonung Flytande
12 stFikon Färska
Instruktioner
1

Bred ricottan på ett stort fat eller på sex assietter.

2

Klyfta fikonen och lägg dem på ricottan, ringla över honungen och servera.

3

Om honung: Vissa av de flytande honungssorterna innehåller inte ren honung utan honung blandad med socker. Så kolla noga vilken du köper. Jag brukar oftast ha fast honung hemma och då värmer jag den bara lite om jag vill att den ska vara flytande.

Tänk på: Finns det inga mogna fikon när du handlar, så gör hellre en annan dessert. När det är så få ingredienser i en rätt krävs det att alla är av toppkvalité för att det ska smaka mycket och bli gott.

Bild:

Johanna Åkerberg Kassel