Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
8 st | Tortilla | |
0,5 st | Röd Paprika | |
300 g | Färska champinjoner | |
1 dl | Riven Gratängost | |
0,5 st | Grön Paprika | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 tsk | Salt | |
1,5 dl | Majskorn | |
1 msk | Rapsolja | |
1 st | Gul lök | |
2 dl | Salsa | |
1,5 dl | Långkornigt Ris | |
1 dl | Vatten | |
1 st | Taco Kryddmix - Veg |
Sätt ugnen på 175 °C. Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Värm dem i ugnen i ca 10 min. För lång uppvärmning gör att bröden klibbar ihop och är svåra att sära på. Håll bröden varma inlindade i en handduk. Höj ugnsvärmen till 225 °C.
Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skala vitlöksklyftan. Fräs lök och champinjoner i olja. Tillsätt vatten, tacokryddor och crème fraîche. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Krydda med salt. Ansa och tärna paprikahalvorna. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt.
Fördela fyllningen på tortillabröden. Vik eller rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
Ersätt creme fraiche med Oatlys iMat Fraiche och gratängost med Astrid och Apornas Jeezly för att göra rätten vegansk.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt