Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Nudelsallad | ||
300 g | Risnudlar | |
1 msk | Koriander - färsk | |
2 st | Salladslök | |
0,5 st | Rödlök | |
1 msk | Mynta - färsk | |
20 g | Jordnötter Rostade | |
150 g | Morötter | |
1 st | Salladsmix | |
150 g | Böngroddar | |
0,5 st | Gurka | |
Nuoc cham-sås | ||
1 klyfta | Vitlök | |
3 st | Lime | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
0,5 dl | Vatten | |
1 msk | Rapsolja | |
5 msk | Strösocker |
Nuoc Cham såsen gör du genom att kärna ur och strimla chilin. Blanda med finhackad vitlök, socker, hett vatten, limesaft och olja i en skål.
Hacka gurka, salladslök och rödlök. Riv morötterna. Lägg fram alla grönsaker i enskilda skålar eller på ett stort fat i olika sektioner.
Koka risnudlar enligt receptet.
Servera och låt var och en göra sin egen sallad direkt på sin tallrik.
Ät med pinnar! Det kanske tar lite längre tid än vanligt men det ger bättre mättnadskänsla och ni får mer tid tillsammans vid matbordet.
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1