Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Vispgrädde | |
3 dl | Glutenfri mix | |
200 g | Rökt Skinka | |
200 g | Riven Ost | |
1 st | Spenat Blad | |
2 st | Ägg | |
100 g | Smör |
Ost- och skinkpaj Knåda ihop mjöl, smör och vatten till en jämn deg. Tryck ut degen i en springform eller pajform och ställ i frysen ca 10 minuter, alternativt kylen i ca 30 minuter. Gör äggstanning, blanda två ägg med 1 dl mjölk och 1 dl grädde samt en nypa salt. Nagga pajskalet med en gaffel coh grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Strimla skinkan i tunna strimlor. Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg skinkan i botten. Ta en av lökarna och skiva tunt, stek sedan tillsammans med spenaten i en stekpanna. Låt löken mjukna och fyll sedan på i pajen. Slå på äggstanningen och toppa med riven ost. Baka pajen på 200 grader i 35-40 minuter. När pajen fått färg och äggstanningen stannat är pajen klar.
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla