Gå vidare till huvudinnehåll
Potatis- och köttfärsgratäng

Potatis- och köttfärsgratäng

1 t 30 minEnkelt
160,80 kr
4 portioner26,71 kr per portion
En billig, enkel och mycket god rätt!

Ostsås
2 krmVitpeppar Malen
0,5 dlVetemjöl
50 gSmör
8 dlStandardmjölk
1 dlRiven Ost
0,5 tskSalt Fint
Färs och potatis
500 gBlandfärs
1 tskGrillkrydda
1 kgPotatis Fast
Instruktioner
1

Skala och skiva potatisen tunnt.

2

Stek färsen och krydda den med grillkrydda eller annan valfri krydda och salta så att färsen får en ordentlig smak som du är nöjd med.

3

Varva potatisen och färsen i en stor smord ugnsform.

4

Smält smöret i en kastrull, ta bort kastrullen från platan och häll på mjölet under konstant omrörning. Se till att det inte blir mjölklumpar kvar. Häll på lite mjölk i taget under omrörning och ställ därefter kastrullen tillbaka på plattan.

5

Låt såsen koka upp under ständig omrörning, den bränns lätt. Låt koka tills den tjocknat.

6

Häll såsen över potatisen och färsen. Strö ev mer riven ost över.

7

Grädda i ugnen 200 grader, tills potatisen är mjuk, ca en timme. Ev behöver en metallfolie läggas över mot slutet om gratängen börjar bli för mörk.

8

Servera med en god sallad.