Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Bladpersilja - färsk | |
1 klyfta | Vitlök | |
3 msk | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
2 tsk | Dijonsenap | |
Bönsallad | ||
400 g | Vita Bönor Naturella | |
0,5 st | Purjolök | |
500 g | Morötter | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
1 msk | Olivolja | |
250 g | Färska champinjoner | |
1 st | Lök | |
1 msk | Flytande Smör och Margarin | |
0,5 kg | Potatis |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skrapa morötter och potatis och strimla/skiva. Strimla purjolök och klyfta löken.
Lägg dem på en plåt och häll över olivoljan. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
Spola av bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.
Skölj och hacka bladpersiljan. Blanda dressingen. Häll i bönorna och rör om.
Skölj och klyfta champinjonerna. Stek dem i smör ca 5 min. Stek därefter sockerärtorna ett par minuter.
Blanda ner den stekta svampen, sockerärtorna och rotfrukterna/löken i bönsalladen.
Salladen är godast nygjord, men går att förbereda. Värm den ca 5 min i 225 grader.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt