Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 klyfta | Vitlök | |
2 krm | Kanel Malen | |
1 klyfta | Grönsaksbuljong | |
120 g | Belugalinser, (1,5 dl) | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Bakpotatis | |
1 msk | Flytande Smör | |
75 g | Herrgårdsost, (1,5 dl) | |
5 dl | Standardmjölk | |
2 msk | Olivolja | |
100 g | Fetaost | |
2 st | Aubergine | |
2 msk | Vetemjöl | |
400 g | Finkrossade Tomater Chili | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Strösocker |
Auberginen: sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen i cm tjocka skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med 2 msk olivolja och salta. Grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 10-15 minuter.
Belungalinser: Skölj linserna. Koka i 3 dl vatten tills de är mjuka. Ca 15 minuter. Häll av vattnet och ställ till sidan.
Béchamelsås: Blanda mjölken och vetemjölet i en panna. Lägg i en klick smör och låt koka upp under omrörning.
Smula fetaosten och lägg i när såsen tjocknat. Smaka av med lite socker och salt. Ställ till sidan.
Tomatsåsen: Finhacka löken. Hetta upp flytande smör i en stekpanna. Fräs lök ett par minuter.
Pressa ner vitlöken och fräs på låg värme ytterliggare några minuter.
Tillsätt tomatkrosset, kanel, buljongtärning och linserna. Låt puttra i ca 10 minuter.
Potatisen: Skala och skiva potatisen så tunt du kan. Lägg ihop Smöra och bröa en form.
Lägg tomatsås i botten. Varva aubergine, potatis och tomatsås.
Häll över béchamelsåsen och toppa med 1,5 dl lagrad riven Herrgårdsost. Ställ i ugnen 200 grader ca 40 minuter. Servera med haricots verts.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana