Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Hela Tomater Konserverade | |
1 tsk | Fänkål Krydda | |
2 st | Gul lök | |
1 msk | Persilja - fryst | |
0,5 tsk | Timjan | |
400 g | Torskfilé Fryst | |
1 st | Apelsin | |
3 msk | Fiskfond | |
4 st | Potatis | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
1,2 l | Vatten | |
2 msk | Mat & Bak Smör/Margarin |
Skär potatis i små tärningar. Hacka lök och dela fänkål i mindre bitar (alt. krydda).
Fräs grönsakerna i en gryta med lite fett. Slå i tomater, vatten, fiskfond och timjan. Koka i 20 min.
Skär fisken (halvtinad) i sockerbitsstora bitar. Lägg i soppan och låt sjuda 5-10 minuter.
Smaka av med salt, peppar, saft från 1/2 apelsin, vitlök och persilja.
(Annas mat s. 105)
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla