Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Rapsolja | |
2 klyfta | Vitlök | |
10 g | Basilika - färsk | |
1 st | Gul lök | |
4 dl | Vatten | |
300 g | Vegetarisk Färs | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
800 g | Krossade Tomater | |
350 g | Capellini | |
1 msk | Torkad oregano | |
3 msk | Tomatpuré | |
2 st | Morötter | |
1 tsk | Rödvinsvinäger | |
2 dl | Röda Linser Förkokta |
Stek färsen i 1 msk olja på medelvärme i cirka 10 minuter.
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala/skrubba och riv morötterna grovt. Addera löken och moroten tillsammans med 1 msk olja och tomatpuré till grytan och stek löken mjuk.
Tillsätt linserna, torkad oregano, buljongtärning, krossade tomater, vatten, 1 tsk salt och svartpeppar. Låt koka ihop i minst 20 minuter. Smaka av med en skvätt rödvinsvinäger, salt och svartpeppar. Vänd ner finhackade basilikablad från cirka 1/2 kruka.
Koka upp vatten i en rymlig kastrull eller traktörpanna med lock. När vattnet kokat upp tillsätter du salt (ca 5 msk salt / liter vatten).
Häll i pastan och koka enligt anvisning på paketet. När pastan är klar häller du av den i ett durkslag och sen tillbaka ner i kastrullen (spara gärna några msk pastavatten i kastrullen så klibbar inte pastan ihop sig lika fort).
Servera pastan tillsammans med färsen och toppa med finhackad basilika.
Bild:
Julia Thielen
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko