Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetarisk spagetti bolognese
Julia Thielen

Vegetarisk spagetti bolognese

30 minEnkelt
219,20 kr
4 portioner 20,79 kr per portion
Klassikernas klassiker, här i vegetarisk tappning! Har ni inte testat vegetarisk bolognese är det dags nu. Originalreceptet är klimatberäknad till ca 0,5 kg CO2e/kg per portion.

2 mskRapsolja
2 klyftaVitlök
10 gBasilika - färsk
1 stGul lök
4 dlVatten
300 gVegetarisk Färs
2 stGrönsaksbuljong
800 gKrossade Tomater
350 gCapellini
1 mskTorkad oregano
3 mskTomatpuré
2 stMorötter
1 tskRödvinsvinäger
2 dlRöda Linser Förkokta
Instruktioner
1

Stek färsen i 1 msk olja på medelvärme i cirka 10 minuter.

2

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala/skrubba och riv morötterna grovt. Addera löken och moroten tillsammans med 1 msk olja och tomatpuré till grytan och stek löken mjuk.

3

Tillsätt linserna, torkad oregano, buljongtärning, krossade tomater, vatten, 1 tsk salt och svartpeppar. Låt koka ihop i minst 20 minuter. Smaka av med en skvätt rödvinsvinäger, salt och svartpeppar. Vänd ner finhackade basilikablad från cirka 1/2 kruka.

4

Koka upp vatten i en rymlig kastrull eller traktörpanna med lock. När vattnet kokat upp tillsätter du salt (ca 5 msk salt / liter vatten).

5

Häll i pastan och koka enligt anvisning på paketet. När pastan är klar häller du av den i ett durkslag och sen tillbaka ner i kastrullen (spara gärna några msk pastavatten i kastrullen så klibbar inte pastan ihop sig lika fort).

6

Servera pastan tillsammans med färsen och toppa med finhackad basilika.

Bild:

Julia Thielen