Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Chilifrukter | |
1 msk | Timjan - torkad | |
3 dl | Kikärtor Kokta | |
1 st | Zucchini | |
0,5 dl | Olivolja | |
500 g | Krossade Tomater | |
2 st | Paprika | |
1 msk | Torkad oregano | |
3 dl | Kidneybönor | |
20 g | Mörk chokladkaka | |
1 tsk | Chipotlepasta | |
1 st | Morötter | |
1 msk | Kinesisk soja | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Paprikakrydda | |
0,5 dl | Bladpersilja - färsk | |
3 klyfta | Vitlök | |
3 dl | Rött vin | |
2 msk | Spiskummin |
Skala och hacka lök, vitlök och chilifrukt. Fräs allt i medelvarm gjutjärnsgryta några minuter.
Tillsätt spiskummin, timjan, oregano och paprikapulver och rör om någon minut till.
Slå på vin, sojasås, chipotle och krossade tomater och låt puttra under lock länge - helst 40 minuter.
Hacka under tiden morot, zucchini och paprika i medelstora bitar. Skölj kikärtor och bönor.
När de 40 minuterna har gått, ös i morötterna först, och sedan paprika, zucchini och bönor efter hand. Låt koka tills allt fått önskad konsistens, cirka 15-20 minuter. Späd eventuellt med vatten om det behövs, men inte för mycket. Chilin ska vara ganska tjock.
Rör ned chokladen. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med bröd och färskost.
1 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Paprikapulver 37g Santa Maria