Gå vidare till huvudinnehåll
Julkryddade revben med apelsinsås

Julkryddade revben med apelsinsås

40 minEnkelt
420,50 kr
4 portioner 51,78 kr per portion
Julkryddade revben med apelsinsås

1 stApelsin
2 klyftaVitlök
2 mskKinesisk soja
1 stGul lök
3 dlMatlagningsgrädde
600 gSötpotatis
1 kgRevbensspjäll
1 stFärsk ingefära
1 mskSirap Agave
2 tskKanel
1 stHönsbuljong
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lägg revbenen på en plåt. Blanda kanel, svartpeppar, salt, agavesirap, riven ingefära, soja och 2 msk matolja. Smeta in marinaden på revbenen.

3

Sätt in dem i ugnen i 30-40 min.

4

Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Krydda med salt, svartpeppar och matolja. Sätt in dem i ugnen i ca: 30 min.

5

Skala och hacka löken och vitlöken, riv skalet av halva apelsinen, fräs det i en gryta med olja. Tillsätt apelsinsaft, buljong, 1 dl vatten och grädde. Låt koka i 5-7 min. Red av med maizena och krydda med salt och peppar.