Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Spenat | |
200 g | Färsk bladspenat | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 tsk | Salt | |
400 g | Ris | |
390 g | Krossade Tomater | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 st | Schalottenlök | |
2 msk | Färsk ingefära | |
1 msk | Garam Masala | |
2 st | Tomater | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
3 msk | Olivolja |
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala all lök, klyfta schalottenlöken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.
Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.
Tillsätt tomater, krossade tomater, matlagningsvin, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.
Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna. Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.
10 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar