Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsomelett med svampstuvning
Hemmakock

Ugnsomelett med svampstuvning

45 minEnkelt
186,15 kr
6 portioner22,37 kr per portion
Omelett med härlig svampstuvning. Fler omelettrecept: Jämtländsk omelett

Ugnsomelett
1,5 tskSalt Fint
1,5 krmSvartpeppar
12 stÄgg
1 mskSmör
4,5 dlMellanmjölk
Stuvning
1 stGrönsaksbuljong
1 stGul lök
1 krmSvartpeppar
5 dlMatlagningsgrädde
1 stPersilja - färsk
1 tskMajsstärkelse
400 gFärska champinjoner
2 mskSmör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader

2

Omelett: Vispa sönder äggen och tillsätt mjölk, salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 20-25 min, eller till omeletten stelnat i mitten av formen.

3

Stuvning: Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och strimla löken.

4

Stek svampen i smör tillsammmans med löken. Krydda med peppar. Tillsätt grädde och smulad buljongtänining och koka sakta i 3-4 min. Red med stärkelse utrört i lite vatten, vid behov. Smaksätt ev med salt och mer peppar. Hacka persiljan grovt och blanda med stuvningen.

Servera omeletten med svampstuvning och ev en sallad.