Zetas stufato
Zeta

Zetas stufato

30 minEnkelt
349,90 kr
4 portioner51,05 kr per portion
Ljuvlig italiensk gryta på färsk korv! Du hittar Zetas originalrecept här: http://www.zeta.nu/recept/menyer/rustika-menyn/italiensk-gryta-stufato-med-salsiccia

1,5 mskRökt paprikapulver
400 gKrossade Tomater
1 stRödlök
2 klyftaVitlök
3 mskOlivolja, Extra Virgin
400 gBlandade bönor
1 dlRött matlagningsvin
400 gSalsiccia
1 stBladpersilja - färsk
400 gLinser
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmFlingsalt
2 stMorötter
100 gStjälkselleri
Instruktioner
1

Fräs rödlök och vitlök i en stor kastrull i olivolja på medelvärme. Skär morötter, blekselleri och salsiccia i bitar, lägg i kastrullen. Salta, peppra och krydda med paprikapulvret. Fräs grönsakerna i 3–4 minuter och tillsätt vinet, låt koka ihop i ett par minuter och lägg sedan i krossade tomater, linser och bönor. Låt puttra ca 10 minuter. Toppa stufaton med persilja och ringla över Novello precis före servering. Bjud gärna ett gott bröd till.