Gå vidare till huvudinnehåll
Kotlett i mangocurrysås

Kotlett i mangocurrysås

40 minEnkelt
399,15 kr
4 portioner 40,80 kr per portion
Det ska vara lätt kokosmjölk

Fläkkotlett
600 gFläskkotlett
0,25 stVitlök Solo
Sås
0,5 stGul lök
2 dlKokosmjöl
1 tskHonung Flytande
2 mskMango Chutney
0,5 mskJapansk soja
1 tskFlytande Margarin
2 tskCurry
2 dlVatten
0,5 stKöttbuljong
1 krmChilipulver
Tillbehör
250 gLångkornigt Ris
0,5 stRomansallat
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och hacka löken. Hetta upp margarin och fräs curry och chilipeppar i margarin. Tillsätt lök, vatten, buljongtärning, kokosmjölk, mango chutney, soja och honung. Låt koka upp.

3

Blanda mjöl med 0,5 dl vatten och rör ner. Låt det koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med salt.

4

Skär köttet i skivor och gnid in skivorna med pressad vitlök och stek dem i margarin. Salta och peppra.

5

Servera med kokt ris, sås, sallad och haricots verts.

Tips! Servera med banan- eller ananasskivor.

Servera med banan- eller ananasskivor.