Gå vidare till huvudinnehåll
Kassler med annanas

Kassler med annanas

30 minEnkelt
420,55 kr
6 portioner 34,14 kr per portion
Kassler med annanas

Garnering
2 dlRiven Ost
Kassler
454 gSkivad ananas
900 gKassler
Sås
3 dlVispgrädde
25 gSmör
1 klyftaVitlök Färsk
1 tskPaprikakrydda
1 tskSalt
0,5 tskSvartpeppar Malen
0,5 dlVetemjöl
1 dlAnanasjuice
2 tskLantbuljong
1 stSchalottenlök
5,5 dlStandardmjölk
Instruktioner
1

OBS Spara ananasspadet

Skär kasslern i skivor och lägg dem i en ugnsform. Sätt in i ugnen i 10 minuter på 200 grader. Ta ut och häll av vätskan. Skär ananasen i halvor och lägg dem över kasslern. Skala och finhacka lök och vitlök. Smält smöret och fräs löken glansig. Lägg i vetemjöl och rör runt. Tillsätt ananasspadet, mjölk och grädden. Lägg i kryddorna och låt koka ihop. Häll såsen över kasslern och lägg över osten. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.