Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Garnering | ||
2 dl | Riven Ost | |
Kassler | ||
454 g | Skivad ananas | |
900 g | Kassler | |
Sås | ||
3 dl | Vispgrädde | |
25 g | Smör | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Salt | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Ananasjuice | |
2 tsk | Lantbuljong | |
1 st | Schalottenlök | |
5,5 dl | Standardmjölk |
OBS Spara ananasspadet
Skär kasslern i skivor och lägg dem i en ugnsform. Sätt in i ugnen i 10 minuter på 200 grader. Ta ut och häll av vätskan. Skär ananasen i halvor och lägg dem över kasslern. Skala och finhacka lök och vitlök. Smält smöret och fräs löken glansig. Lägg i vetemjöl och rör runt. Tillsätt ananasspadet, mjölk och grädden. Lägg i kryddorna och låt koka ihop. Häll såsen över kasslern och lägg över osten. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria