Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 tsk | Vetemjöl | |
1 tsk | Salt | |
80 g | Ädelost | |
100 g | Färska champinjoner | |
2 dl | Vispgrädde | |
450 g | Hela Tomater Konserverade | |
2 msk | Mat & Bak Smör/Margarin | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Persilja - färsk | |
600 g | Fläskfile Färsk |
Gör en längsgående skåra i filén och fyll med skivad ädelost. Bind ihop filén noggrant med hushållssnöre så att kanterna möts om osten (så att den inte rinner ut vid stekning). Salta och peppra. Bryn smöret i en stor stekpanna med lock och lägg ner filén. Låt bryna och vänd tills den fått fin färg runtom. Tillsätt de sköljda champinjonerna och lägg på locket. Låt eftersteka på svag värme 15-20 minuter. Häll på grädden och låt sjuda ytterligare 5 min. Red av skyn med mjölet utrört i lite av spadet från tomaterna. Låt koka några minuter. Häll i de hela tomaterna med spad. Låt dem bli varma. Ta under tiden upp filén och skär den i centimetertjocka, sneda skivor, lägg tillbaka dem i pannan. Strö sköljd, klippt persilja över och servera direkt ur pannan med kokt potatis eller ris. Njut!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria