Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 dl | Vispgrädde | |
2 st | Apelsin | |
4 st | Ägg | |
150 g | Pepparkakor | |
400 g | Färskost Naturell | |
2 dl | Strösocker |
Mixa pepparkakorna till ett smul.
Ta fram tre bunkar. Klä en springform med plastfolie.
Vispa grädde fast i den första bunken.
Ta fram äggen och separera gulorna och vitorna och lägg i varsin bunke.
Tillsätt socker i bunken med äggulor och vispa fluffigt med en elvisp. Vispa ner färskosten, rivet skal av 1 apelsin och saften från ½ apelsin.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner den vispade grädden i äggulesmeten och vänd därefter ner den vispade äggvitan.
Häll smeten i formen och toppa med pepparkakssmul (men spar lite till garnering). Ställ cheesecaken i frysen i ca 5 tim.
Vid servering: Ta fram cheesecaken ca 10 min innan servering. Stjälp upp formen på ett fat och ta bort plastfolien. Garnera med pepparkakssmul och rivet apelsinskal.
Bild:
Nurlan Emir
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1