Gå vidare till huvudinnehåll
Fryst apelsincheesecake
Carina Hejde

Fryst apelsincheesecake

5 tEnkelt
156,75 kr
10 portioner 10,10 kr per portion
Det här måste vara julens bästa dessert - enkel att göra, perfekt att förbereda och ljuvligt god! Cheesecaken blir som krämig glass i konsistensen och med smak av fräsch apelsin och juliga pepparkakor. Gör den ett par dagar före julafton och ta sedan fram på julaftonskväll och njut av en bit efter all god julmat tillsammans med nära och kära.

4 dlVispgrädde
2 stApelsin
4 stÄgg
150 gPepparkakor
400 gFärskost Naturell
2 dlStrösocker
Instruktioner
1

Mixa pepparkakorna till ett smul.

2

Ta fram tre bunkar. Klä en springform med plastfolie.

3

Vispa grädde fast i den första bunken.

4

Ta fram äggen och separera gulorna och vitorna och lägg i varsin bunke.

5

Tillsätt socker i bunken med äggulor och vispa fluffigt med en elvisp. Vispa ner färskosten, rivet skal av 1 apelsin och saften från ½ apelsin.

6

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

7

Vänd försiktigt ner den vispade grädden i äggulesmeten och vänd därefter ner den vispade äggvitan.

8

Häll smeten i formen och toppa med pepparkakssmul (men spar lite till garnering). Ställ cheesecaken i frysen i ca 5 tim.

9

Vid servering: Ta fram cheesecaken ca 10 min innan servering. Stjälp upp formen på ett fat och ta bort plastfolien. Garnera med pepparkakssmul och rivet apelsinskal.

Bild:

Nurlan Emir