Gå vidare till huvudinnehåll
Fiskknyte med broccolimos

Fiskknyte med broccolimos

20 minEnkelt
325,85 kr
4 portioner 50,23 kr per portion
Snabb och enkelt fiskknyte som går att varieras med det man har hemma

Broccolimos
100 gSmör
2 stBroccoli
1 stGrönsaksbuljong
Fiskknyte
800 gTorskfilé
4 stVitlök
1 stGrönsaksbuljong
4 krmSvartpeppar Malen
2 dlVispgrädde
1 stGul lök
2 mskTomatpuré
100 gSmör
0,5 stPaprika
Instruktioner
1

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader

Fiskknytet

Riv 4 st 40x40 folieark och forma som 4 skålar. Fördela fisken och lägg i botten på ”skålen”. Dela löken i fyra delar och skär i mindre klyftor . Skölj och strimla paprika. Lägg paprikan och löken på fisken.

Smält smöret i en kastrull, häll i grädde, tomatpuré, peppar och smula ner buljong och låt koka tills buljongen är upplöst. Häll över i skålarna. Knyt ihop.

Sätt in i ugn ca 20 min. Under tiden gör du broccolimos.

Broccolimos

Skölj och bryt broccolin i buketter. Skiva även stammen. Koka upp vatten med buljong (vattnet ska precis täcka broccolin.) Koka broccolin mjuk ca 10 min. Häll av broccolin i ett durkslag och låt rinna av. Lägg tillbaka broccolin i kastrullen och tillsätt smör i klickar. Mixa och smaka av om salt och peppar behövs. Servera till fisken!