Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetarisk Pho

Vegetarisk Pho

45 minEnkelt
214,50 kr
2 portioner 36,15 kr per portion
Anpassad från https://missigs.blogspot.se/2011/11/vegetable-pho.html

Topping
50 gBöngroddar
100 gSvamp
50 gTofu
20 gSalladslök
Buljong
5 cmFärsk ingefära
1 tskKoriander - torkad
2 tskJapansk soja
4 stMorötter
2 stNejlikor Hela
1 stLök
1 lGrönsaksbuljong
8 cmKanel
1 stStjärnanis
Instruktioner
1

Det ska vara korianderfrön, inte torkad koriander. Köp någonannan stans!

Skala ingefäran och löken och skär dem i halvor. Grilla längst uppe i ugnen på hög värme så de svartnar något. Skölj därefter med vatten eller skrapa bort det värsta.

Rosta kanel, stjärnanis, nejlikor och korianderfrön i en gryta under omrörning tills de börjar lukta gott (5-10 min). Se till att de inte bränns.

Hacka morötterna i ca hyfsat grova bitar (1 cm). Häll i grönsaksbuljong, soja, grillad lök och ingefära samt hackade morötter koka upp och låt därefter skjuda under lock i ca 30 minuter. Sila och håll varmt till servering.

Koka nudlar enligt anvisningar. Tillaga toppings som du vill. Tofun är godast om den marinerats ett bra tag innan. Stek svamp förslagsvis

Bild:

https://missigs.blogspot.se