Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Osttäcke | ||
2 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Salt | |
2 st | Ägg | |
1 msk | Vetemjöl | |
1 krm | Svartpeppar | |
Fyllning | ||
2 krm | Svartpeppar | |
1,5 tsk | Curry | |
1 dl | Tomatketchup | |
1,5 dl | Persilja - fryst | |
100 g | Rökt Skinka | |
1 dl | Tomatpuré | |
1 dl | Syltlök | |
3 st | Gul lök | |
200 g | Färska champinjoner | |
2 klyfta | Vitlök | |
500 g | Blandfärs | |
3 krm | Salt | |
Pajdeg | ||
100 g | Mat & Bak Smör Osaltat | |
1 st | Ägg | |
2 msk | Vatten | |
1,5 dl | Riven Ost | |
2,5 dl | Vetemjöl |
Pajdeg: Blanda smör, vetemjöl och den rivna osten tillsammans med vattnet i en matberedare. Kläm ut i en form med högre kant och pensla med uppvispat ägg, nagga och förgrädda i ugnen på 200 grader i 10-12 min.
Fyllning: Fräs köttfärsen, sedan lök, vit och champinjoner. Blanda samman alla ingredienserna och fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Osttäcke: Vispa grädden och rör ner mjölet och äggulorna. riv osten och blanda med gräddröran, smaka av med salt och peppar. Bred täcket över fyllningen och grädda i 200 grader i ca 20-25 min
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blandfärs 50/50 500g Smak av Gotland