Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Wallenbergare | ||
2 dl | Vispgrädde | |
400 g | Kalvfärs | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
4 st | Ägg | |
Till servering | ||
600 g | Potatis Fast | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
Rårörda lingon | ||
1 dl | Strösocker | |
225 g | Lingon Fryst |
Tina lingonen i en skål.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.
Rör lingon och strösocker tills sockret smält, ca 8-10 minuter.
Arbeta in grädden i färsen, lite i taget. Dela äggen och tillsätt sedan gulorna, en i taget, rör om hela tiden. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Forma färsen till 8 platta burgare och lägg dem på vattensköljd skärbräda. Hetta upp en panna med smör och stek wallenbergarna på svag värme, ca 4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta.
Koka ärterna enligt förpackningens anvisningar.
Servera wallenbergarna tillsammans med potatisen, gärna pressad, ärterna och de rårörda lingonen.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria