Gå vidare till huvudinnehåll
Gorgonzolalax med sherrysås

Gorgonzolalax med sherrysås

30 minEnkelt
361,70 kr
4 portioner 50,61 kr per portion
Himmelskt lyxigt utan krångel

Sherrysås
1 mskMat & Bak Smör/Margarin
1 dlSherry
1 stGrönsaksbuljong
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 dlDill - färsk
Laxen
100 gGorgonzola
0,5 tskSalt
600 gLaxfilé
1 mskMatolja
Instruktioner
1

Gör med fördelen såsen först.

Fisken: Putsa laxen fri från ben. Dela laxen, om den inte är i portionsbitar, i 4 bitar. Lägg varje bit med skinnsidan nedåt. Gör en ficka mitt på varje bit. Smörj en ugnsfast form och lägg laxen däri. Fördela osten i fickorna. Pensla laxen med olja och salta lätt. Sätt in i 200 graders ugn 6-8 minuter.

Såsen: Koka upp sherry med buljongtärningen. Koka ihop tills ca hälften återstår. Tillsätt crème fraichen. Koka ytterligare några minuter. Finklipp dillen och tillsätt den. Vispa i en liten klick kall smör.

Servera laxen med såsen och gärna pressad potatis!