Gå vidare till huvudinnehåll
No bake cheesecake
Kokbok

No bake cheesecake

6 tMedel
220,70 kr
10 portioner 16,63 kr per portion
En superenkel och SÅ god tårta. Recept av Linda Lomelino från boken Lomelinos tårtor.

Oreobotten
150 gOreo
75 gSmör
Cheesecakefyllning
3 dlVispgrädde
1,75 dlStrösocker
250 gRicottaost
300 gFärskost Naturell
2 tskVaniljsocker
Dekoration
200 gJordgubbar Färska
50 gMörk chokladkaka
Instruktioner
1

Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform, 18-24 cm i diameter, och tryck ut degen i ett jämnt lager (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög). Låt stå i kylen i 20 min.

3

Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grädde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla. Häll smeten över oreobottnen.

4

Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull eller i mikro. Låt svalna något. Ringla chokladen över cheesecaken.

5

Dra försiktigt med en sked för att fördela chokladen jämnt och i ett fint mönster över hela tårtan.

6

Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6-8 timmar.

7

Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dekorera med dina favoritbär och pudra gärna över lite florsocker.

Bild:

Linda Lomelino