Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Ströbröd | |
0,5 dl | Persilja - fryst | |
1 krm | Svartpeppar | |
35 g | Smör | |
0,5 tsk | Salt | |
100 g | Purjolök | |
1 tsk | Strösocker | |
1 st | Ägg | |
350 g | Kidneybönor | |
2 krm | Muskot Malen | |
125 g | Cottage Cheese | |
2 tsk | Dijonsenap |
Mixa kidneybönor och ägg. Finhacka purjon (ca 1 dl), och blanda ner tillsammans med keso och hackad persilja. Blanda. Ha i dijonsenap, svartpeppar, muskot(!), salt och stösocker. Blanda. Blanda ner ströbröd och låt svälla i 10 minuter.
Forma till biffar och stek i smör. Servera exempelvis till potatisgratäng.
Variant: Ta bort dijonsenap men ha i någon tesked chiliflakes. Eventuellt lite mindre keso men istället två ägg. (Verkar funka bra med andra bönor, men jag har inte testat så många sorter än.)
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt