Gå vidare till huvudinnehåll
Spaghetti med blåmusslor, vitlök och chili
Hemmakock

Spaghetti med blåmusslor, vitlök och chili

30 minEnkelt
450,35 kr
4 portioner 102,21 kr per portion
Spaghetti med blåmusslor, vitlök och chili

950 gMusslor Färska
1 krmSalt
2 dlMatlagningsvin Vitt
4 klyftaVitlök Vanlig
400 gSpaghetti
1 krmSvartpeppar Malen
1 stPersilja - färsk
20 gChilipeppar Röd
4 mskOlivolja
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten. Kasta de som är trasiga. Fräs musslorna tillsammans med tunt skivad vitlök i olivolja någon minut. Häll i vin och rör runt, låt koka i ca 2 minuter tills alla musslor har öppnat sig. Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan. Släng de musslor som fortfarande är stängda. Låt spadet koka ihop 2 minuter och smaksätt med salt och peppar. Vänd ner musselspadet, musslorna, tunt skivad chili och hackad persilja i den nykokta pastan. Blanda och smaka av ytterligare en gång.