Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 krm | Salt Fint | |
170 g | Tonfisk i Vatten | |
100 g | Salladslök | |
2 st | Ägg | |
16 st | Färskpotatis | |
1 st | Citron | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 st | Cornichons | |
500 g | Haricot Verts Fryst | |
4 msk | Yoghurt Naturell |
Koka färskpotatisarna i ca 15 min (eller längre beroende på sort).
Blanda under tiden yoghurten med citronsaft, salta och peppra. Hacka salladslöken i mindre bitar.
Koka äggen i ca 10 min (hårdkokta). Koka haricots verts i ca 5 min om de är färska, eller i 3 min om de är frysta.
När potatisarna är klara låt dem svalna i ca 5 min och skär sedan dem i fjärdedelar. Lägg potatis, skivade ägg, haricots verts, avrunnen tonfisk och salladslök samt några cornichons i en skål (hackad inlagd gurka kan ersätta cornichons).
Blanda allt väl och droppa endast några droppar olivolja över (ca 1 tsk). Pressa lite citron över och eventuellt lite nymalen svartpeppar. Hacka persiljan och strö även den över.
Servera salladen med yoghurtdressingen.
Näringsvärde: 278 kcal per portion, protein: 33 g, fett: 7 g, kolhydrater: 19, fibrer: 4 g
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria