Gå vidare till huvudinnehåll
Lax i foliepaket med dill, citron och lättstuvad bladspenat

Lax i foliepaket med dill, citron och lättstuvad bladspenat

30 minEnkelt
302,65 kr
4 portioner 45,63 kr per portion
Praktisk ”allt i ett”-rätt!(Monika Ahlbergs matkasse v43)

Till servering
400 gSpenat Stuvad Fryst
0,5 stCitron
Lax i foliepaket
50 gSmör
0,5 tskFlingsalt
500 gLaxfilé
0,1 stAluminiumfolie
1 stDill - färsk
125 gKörsbärstomater
1 krmSvartpeppar Malen
400 gPotatis Fast
0,5 stCitron
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200°C.

Koka potatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll av, spola i kallt vatten och låt svalna.

Dela laxfilén i portionsbitar om den inte redan är det. Salta och peppra bitarna.

Skär potatisen i 3 mm tjocka skivor. Finhacka dillen. Halvera körsbärstomaterna.

Pensla foliearken med lite olivolja. Placera potatisskivorna, de halverade körsbärstomaterna och laxbitarna ovanpå. Strö på dillen och pressa över citronsaft. Lägg till sist på en klick smör. Förslut paketen och stek i ugn på 200° i ca 15 minuter. Kontrollera att fisken är färdig genom att se om dess kött är blekrosa och inte längre genomskinligt.

Tillred spenaten enligt förpackningens anvisningar. Skär citronen i klyftor.

Servera laxpaketen direkt ur paketen med den lättstuvade bladspenaten. Garnera varje paket med en citronklyfta.