Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
400 g | Spenat Stuvad Fryst | |
0,5 st | Citron | |
Lax i foliepaket | ||
50 g | Smör | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
500 g | Laxfilé | |
0,1 st | Aluminiumfolie | |
1 st | Dill - färsk | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Potatis Fast | |
0,5 st | Citron |
Värm ugnen till 200°C.
Koka potatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll av, spola i kallt vatten och låt svalna.
Dela laxfilén i portionsbitar om den inte redan är det. Salta och peppra bitarna.
Skär potatisen i 3 mm tjocka skivor. Finhacka dillen. Halvera körsbärstomaterna.
Pensla foliearken med lite olivolja. Placera potatisskivorna, de halverade körsbärstomaterna och laxbitarna ovanpå. Strö på dillen och pressa över citronsaft. Lägg till sist på en klick smör. Förslut paketen och stek i ugn på 200° i ca 15 minuter. Kontrollera att fisken är färdig genom att se om dess kött är blekrosa och inte längre genomskinligt.
Tillred spenaten enligt förpackningens anvisningar. Skär citronen i klyftor.
Servera laxpaketen direkt ur paketen med den lättstuvade bladspenaten. Garnera varje paket med en citronklyfta.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria