Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
3 msk | Sötningsmedel | |
250 g | Jordgubbar | |
0,75 msk | Arrowrot | |
225 g | Hallon | |
3 msk | Chiafrö | |
0,5 tsk | Vaniljpulver | |
Smultopping | ||
2 dl | Havregryn | |
2 msk | Kokosolja | |
2 msk | Sirap Agave | |
100 g | Mandelmjöl, (2 dl) | |
1 dl | Valnötter | |
500 g | Vaniljglass | |
Pajbotten | ||
1 st | Ägg | |
0,75 dl | Rismjöl | |
2 msk | Standardmjölk | |
2 msk | Kokosolja | |
200 g | Mandelmjöl | |
3,5 msk | Sötningsmedel |
Sätt ugnen på 180 C.
Ha i mandelmjöl, kokosolja och sötningsmedel i en matberedare och mixa tills allt är blandat. Ha i ägget och mjölken och mixa tills allt går ihop till en deg. Rulla till en boll med händerna, lägg i en smord pajform och tryck ner degen i formen. Hacka några hål i botten med en gaffel och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Ha i hallon, jordgubbar, sötningsmedel och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt chiafrön och arowroot-blandningen och låt koka på låg värme i ca 10-15 minuter. Häll sedan fyllningen över botten.
Blanda alla ingredienser till toppingen i en matberedare och smula sedan allt över fyllningen. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna och servera med Add Ice cream Vanilla.
1 Jordgubbar Frysta 750g Magnihill
1 Hallon Frysta 750g Magnihill