Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Rödlök | |
2 tsk | Olivolja | |
140 g | Haricot Verts | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Avokadokräm | ||
1 st | Avokado | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
30 g | Riven Parmesanost | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 st | Lime | |
Lax | ||
250 g | Laxfilé Fryst | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Olivolja |
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och ringla över olja. Stek i ugnen i ca 10 min.
Avocadokräm: Mixa samman avokado, persilja, limesaft, riven vitlök, riven parmesanost och olja med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj haricots verts. Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs haricots verts med löken så att de får fin färg och mjuknar en aning. Krydda med salt efter smak.
Servera laxen med haricots verts och avokadodipp/kräm.
Bild:
Jarda Zaoral
1 Haricot Verts Fryst 500g Findus
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria