Gå vidare till huvudinnehåll
Krispiga potatiskroketter med ost
Mari Bergman

Krispiga potatiskroketter med ost

40 minMedel
242,70 kr
4 portioner 34,02 kr per portion
Ostfyllda kroketter som paneras i cornflakes. Perfekt att laga på kokt överbliven potatis och servera som ett matigt snacks. Receptet ger ca 20 st bollar.

Från ditt skafferi
2 krmSvartpeppar
2 mskMajsstärkelse
2 klyftaVitlök Vanlig
5 dlRapsolja
0,5 tskSalt
2 krmChiliflakes
Köp hem
2 stÄgg
200 gParmesanost
1 stPersilja - färsk
150 gCornflakes
500 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Skala, tärna och koka potatisen i saltat vatten (eller använd färdigkokt potatis).

2

Riv 150 g av osten fint på ett rivjärn och skär 50 g av osten i tärningar. Finhacka persiljan.

3

Sila av potatisvattnet och mosa samman potatisen med en gaffel. Tillsätt 100 g av den rivna osten, hälften av den finhackade persiljan, salt, peppar, chiliflakes och majsstärkelse och blanda samman.

4

Forma bollar av smeten med ca 2 msk av potatissmeten. Tryck i en osttärning i varje boll och förslut.

5

Vispa upp ägget med riven vitlök i en skål. Smula cornflakes i en djup tallrik.

6

Hetta upp olja i en kastrull till 170 grader.

7

Fritera 3-4 bollar åt gången tills de är krispiga och gyllenbruna, ca 5 min.

8

Ta upp bollarna med en hålslev och lägg på hushållspapper för att få bort överflödig olja.

9

Lägg upp alla bollar på ett fat och strö över resten av den rivna osten och persiljan.

10

Servera gärna med en god smaksatt majonnäs eller salsasås.

Bild:

Christoffer Skogsmo