Gå vidare till huvudinnehåll
Vegansk rawfoodtårta med passionsfrukt
Mari Bergman

Vegansk rawfoodtårta med passionsfrukt

40 minMedel
490,25 kr
8 portioner 27,07 kr per portion
Ljuvligt sötsyrlig rawfoodtårta med en fyllning av cashewnötter och passionsfrukt. Vår veganska raw-”cheesecake” förtjänar verkligen sin plats på buffébordet, och speciellt som en del av nyårsmenyn! Tips: Kom ihåg att blötlägga nötterna dagen innan.

Fyllning
0,5 krmTorkad gurkmeja
150 gCitron, (1 st)
1 dlSirap Agave
1 dlPassionsfrukt Fryst
0,5 krmSalt
1 dlKokosolja
3 dlCashewnötter Naturella
Botten
0,5 krmSalt
1 dlCashewnötter Naturella
1 dlRiven kokos
1,5 dlDadlar Torkade
Servering
1 stPassionsfrukt
Instruktioner
1

Fyllning: Blötlägg cashewnötterna över natten.

2

Botten: Mixa cashewnötter försiktigt tillsammans med dadlar, kokos och salt till en smulig massa.

3

Lägg plastfolie i formen och över kanterna för att underlätta att ta ut kakan. Tryck ut botten i formen.

4

Fyllning: Häll av dom blötlagda cashewnötterna. Mixa nötterna med passionspuré, zest från 1 citron, kokosolja, agave och gurkmeja i matberedare eller med mixerstav i cirka 5-10 minuter till en slät smet. Smaka av med en nypa salt.

5

Häll smeten i formen med botten och ställ in i frysen tills kakan har stelnat.

6

Ta ut kakan och skär den i bitar. Servera med färsk passionsfrukt.

Bild:

Maddzan Lindblad