Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 st | Morötter | |
1 krm | Cayennepeppar | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Vegetarisk Färs | |
2 dl | Havrefraiche | |
500 g | Potatis Fast | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
400 g | Krossade Tomater | |
0,5 msk | Strösocker | |
1 tsk | Kummin hel | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Palsternacka | |
4 skiva | Skivat rågbröd | |
2 tsk | Torkad oregano | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
1 l | Vatten | |
2 msk | Rapsolja | |
4 msk | Tomatpuré |
Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skala och tärna upp potatis, morot och palsternacka.
Stek färsen på hög värme i olja i en gryta. Sänk värmen och tillsätt lök, stek mjuk i 2-3 minuter.
Tillsätt vitlöken och stek även den någon minut innan du går i med potatis, morötter och palsternacka.
Krydda med tomatpuré, sambal oelek, mortlad kummin, oregano, cayennepeppar, strösocker, 1 tsk salt och svartpeppar. Rör runt ordentligt och låt detta steka med i någon minut.
Häll på krossade tomater, buljongtärningen och vatten. Rör runt och låt soppan koka upp. Sänk värmen och låt soppan koka i 30 minuter, eller tills grönsakerna mjuknat.
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar. Servera tillsammans med creme fraiche och bröd.
Bild:
Julia Thielen
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt