Gå vidare till huvudinnehåll
Bovetegröt med aprikoser och varm skummad mjölk
Mari Bergman

Bovetegröt med aprikoser och varm skummad mjölk

30 minEnkelt
201,80 kr
4 portioner 16,71 kr per portion
En ljuvlig gröt på bovete, aprikoser och banan, kryddad med kanel och kardemumma. Servera med varm skummad mjölk och njut.

Topping
50 gHasselnötter
0,5 stBanan
200 gSvenska Äpplen
6 dlMellanmjölk
Gröt
0,75 tskSalt
100 gAprikoser Torkade
1,5 tskKardemumma Mald
8 dlVatten
1,5 tskKanel Malen
3 dlBovete Helt
1,5 stBanan
Instruktioner
1

Lägg bovetet i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka upp och sila sedan av vattnet. Spola bovetet i kallt vatten.

2

Lägg tillbaka bovetet i kastrullen och tillsätt skivad banan, hackade aprikoser, kanel, kardemumma, salt och vatten. Koka upp och låt sedan gröten koka på låg värme under omrörning i ca 20 min.

3

Skiva äpple och banan och grovhacka nötterna. Värm mjölken.

4

Lägg upp gröten i skålar och toppa med frukt och nötter. Servera gröten med varm skummad mjölk.

Bild:

Roland Persson