Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
50 g | Hasselnötter | |
0,5 st | Banan | |
200 g | Svenska Äpplen | |
6 dl | Mellanmjölk | |
Gröt | ||
0,75 tsk | Salt Fint | |
100 g | Aprikoser Torkade | |
1,5 tsk | Kardemumma Mald | |
8 dl | Vatten | |
1,5 tsk | Kanel Malen | |
3 dl | Bovete Helt | |
1,5 st | Banan |
Lägg bovetet i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka upp och sila sedan av vattnet. Spola bovetet i kallt vatten.
Lägg tillbaka bovetet i kastrullen och tillsätt skivad banan, hackade aprikoser, kanel, kardemumma, salt och vatten. Koka upp och låt sedan gröten koka på låg värme under omrörning i ca 20 min.
Skiva äpple och banan och grovhacka nötterna. Värm mjölken.
Lägg upp gröten i skålar och toppa med frukt och nötter. Servera gröten med varm skummad mjölk.
Bild:
Roland Persson
1 Mellanmjölk Lite Längre Hållbarhet 1,5% 1.5L Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Bovete Helt EKO/KRAV Saltå Kvarn